Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Finland bjudits in till en arbetsgrupp för att effektivisera samarbetet mellan Natos arméer vid ammunitionsanskaffning - Finlands delegation vid Nato

FINLANDS DELEGATION VID NATO, Bryssel

NATO HQ, B-1110 Brussels, Belgium
Tel. +32-2-706 2111
E-post: sanomat.nae@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Normal textstorlekStörre textstorlek
 

Finland bjudits in till en arbetsgrupp för att effektivisera samarbetet mellan Natos arméer vid ammunitionsanskaffning

I samband med Natos försvarsministermöte den 29 juni vid Natos högkvarter undertecknade försvarsminister Jussi Niinistö en avsiktsförklaring som ger Finland möjlighet att delta i arbetsgruppen som tillsätts för att effektivisera samarbetet vid anskaffning av ammunition till arméerna och projektarbetet som gäller detta.

Finland bjudits in till en arbetsgrupp för att effektivisera samarbetet mellan Natos arméer vid ammunitionsanskaffning. Bild: NATO
Bild: NATO

Finland och Sverige är de enda länderna utanför Nato som blivit inbjudna att delta i arbetsgruppen med stöd av programmet "Enhanced Opportunities Partnership" (EOP). Sverige överväger att gå med i arbetsgruppen. 11 Natoländer och Finland kommer att delta i arbetsgruppen.

Deltagande i arbetsgruppen stöder försvarsmaktens arbete och möjliggör billigare styckkostnader för ammunition om projektilerna upphandlas gemensamt. Medlemskap i arbetsgruppen ger dessutom möjlighet att delta i användarsamarbetet för ammunition.

Arbetsgruppen ska också utreda möjligheterna till gemensam förvaring av ammunitionen. Genom att delta i detta arbete kan man också stöda den militära försörjningsberedskapen.

Försvarsministeriet, pressmeddelanden 20.06.2017

Skriv ut

Uppdaterat 5.12.2017


© Finlands delegation vid Nato, Bryssel | Information om webbplatsen | Kontaktuppgifter